Aktualności

Doradca Smaku IV: Parzony łosoś z zieloną sałatką, odc. 27

Sałatki to prawdziwy temat rzeka. Można przygotować je z rozmaitych składników, dowolnie komponować i co w kuchni najważniejsze – eksperymentować i poszukiwać coraz to lepszych smaków. Tak z pewnością jest w przypadku tej sałatki z łosiem w roli głównej, chrupiącym ogórkiem i zwieńczającym charakter posiłku – sosem. Poznajcie nasz pomysł na szybką i lekką sałatkę!

Coraz częściej sałatki stanowią samodzielny posiłek. Stąd też chętnie komponując składniki wybieramy dodatki mięsne, aby uczynić je daniem pełnowartościowym. Drób tak popularnie dodawany do sałatek, spokojnie możemy zastąpić filetem z łososia, który jest równie dobry i delikatny.

Aby wydobyć smak i podkreślić naturalne walory fileta z łososia należy odpowiednio go doprawić. Ziołowa kompozycja przypraw dobrze będzie harmonizowała się z pozostałymi składnikami sałatki – ogórkiem, awokado i cebulą. Prawdziwym „królem” każdej sałatki jest natomiast sos, który zwieńcza i podkręca charakter całości.

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies