Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejJeśli lubicie jeśli w sałatce coś Wam chrupie, to ta sałatka jest zdecydowanie dla Was! Chrupiący seler i kalarepka z rukolą, połączone ze słodkimi rodzynkami i smażonymi jabłkami w cynamonie. Proste, a tak nietypowe połączenie, które koniecznie musicie wypróbować.
Przygotowując taką sałatkę najlepiej zacząć od sosu, tak by składniki miały czas się połączyć ze sobą, w czasie gdy przygotowujemy resztę potrawy. Nasi użytkownicy uwielbiają sałatki, dlatego też Robert Sowa otrzymał pytanie od jednego z nich: "Jaki sos najbardziej pasuje do sałatek, w których jest dużo sałatek, m.in. sałata, ser i owoce?". Robert Sowa zarekomendował sos na bazie oliwy z oliwek i wody do sałatki opartej na serze pleśniowym, rukoli i gruszce. Zauważył jednak, że sos jogurtowo-majonezowy będzie pasował do sałatek np. z ziemniakami, serem, burakami i śledziem.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej