Michel Moran w Dzień Dobry TVN: Grill
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejGęsina nie tylko na świętego Marcina! Zdradzimy Wam wspólnie z Robertem Sową sekret, że gęsina faszerowana jabłkiem i gruszką to murowany sukces. Chcesz zastosować starą, lecz zawsze sprawdzoną metodę „przez żołądek do serca”? Z gęsiną zawsze Ci się powiedzie – oczarujesz ukochaną osobę, dziecko-niejadka, a nawet teściów!
Robert Sowa prezentuje przepis bardzo klasyczny, mocno osadzony w kuchni staropolskiej – mianowicie gęś faszerowaną jabłkami i gruszkami oraz obficie doprawioną cynamonem, czosnkiem, tymiankiem, chili, a także żurawiną i miodem. Dzięki takiemu nadzieniu oraz długiemu procesowi pieczenia mięso stanie się soczyste, a każdy kęs dosłownie rozpłynie się w ustach. Tego dania długo nie zapomnicie. Gęś zawiera najwyższy procent tłuszczu spośród gatunków drobiu, jednakże jest on bardzo zdrowy. Ma dużo korzystnych kwasów jedno- i wielonienasyconych oraz korzystnych dla serca kwasów omega-3 i omega-6. Warto jeść gęsinę nie tylko od święta.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejZobacz ciekawe i apetyczne propozycje sałatek na grilla. Pyszne, aromatyczne i proste w przygotowaniu! A to wszystko z wykorzystaniem sosów sałatkowych Prymat.
czytaj więcej6 kwietnia hostem kulinarnego kącika programu Dzień Dobry TVN był Michel Moran. Tematem tego odcinka były śniadania – pomysły i przepisy na smaczne, pożywne dania śniadaniowe.
czytaj więcej