Grill

Ser

z grilla

Ser Grill Prymat to mieszanka ziół i przypraw, która zainteresuje nie tylko miłośników trendów wegetariańskich. Spodoba się też tym, którzy lubią urozmaicone dania z rusztu. Sery dość rzadko się przyprawia. A szkoda, bo z pomocą odpowiednio dobranych przypraw mogą być one jeszcze smaczniejsze. Przyprawa Ser Grill Prymat odznacza się paprykowo-ziołowym, lekko pikantnym smakiem i rozmarynowym aromatem. Dzięki niej można łatwo i szybko przyprawić każdy ser na grill.

Oczywiście kiełbasa i karkówka są podstawą polskiego grilla. Jednak coraz częściej w ich miejscu można zobaczyć tradycyjnego oscypka, francuski ser pleśniowy czy grecki ser halloumi. Ser z grilla na pewno mile zaskoczy tych, którzy redukują ilość mięsa w diecie, jak i fanów nowych, ciekawych smaków. Dzięki dodatkowi przyprawy Ser Grill Prymat można nadać im ziołowy smak czy apetyczny aromat w szybki i łatwy sposób. Mieszanka ziół i przypraw Ser Grill Prymat to kompozycja czosnku, papryki słodkiej, soli, cebuli, chili, kminku, oregano, natki pietruszki, rozmarynu i szałwii. Tak przyprawiony ser ma szansę na stałe zagościć w grillowym menu.

Gramatura: 20g

Czy wiesz, że...

Warto wiedzieć, że przyprawę Ser Grill Prymat można też z powodzeniem wykorzystać do grillowania grzybów, np. boczniaków czy pieczarek.

Zastosowanie

Dzięki przyprawie Ser Grill Prymat można przyprawić każdy ser, który chcemy przyrządzić na grillu elektrycznym, gazowym czy węglowym. Również ser z patelni czy piekarnika będzie smakował z tą przyprawą wybornie. Wystarczy dodać trochę oleju rzepakowego i przyprawy Ser Grill Prymat, aby przyrządzić efektowne, smaczne i aromatyczne danie. Ser, który doskonale nada się do grillowania, to m.in. tradycyjny polski oscypek, który można serwować z dodatkiem konfitury żurawinowej. Znany i ceniony ser pleśniowy na grilla to francuski camembert. Smakuje on równie doskonale, kiedy pozwolimy mu roztopić się na ruszcie. Warto zaserwować go z suszonymi owocami i orzechami. Coraz popularniejszy staje się też ser z Cypru - halloumi - który śmiało wkracza na polskie salony i talerze. Także grillowany ser kozi ma coraz więcej swoich amatorów. Wszelkie sery można przyprawić, grillować i podać na sałacie jako przystawkę np. na spotkaniu z przyjaciółkami czy na romantycznej kolacji.

Zarządzaj plikami cookies