Aktualności
Doradca Smaku VII: Pierś kurczaka z groszkiem cukrowym, odc. 34
Największym błędem, jaki można popełnić przygotowując kurczaka, to przesuszenie mięsa.
czytaj więcejDoradca Smaku VII: Pieczona polędwiczka z pomarańczami, odc. 33
Uwielbiana w Polsce kapusta pojawi się w towarzystwie polędwiczki wieprzowej i... pomarańczy.
czytaj więcejDoradca Smaku VII: Quiche z warzywami i łososiem, odc. 32
Quiche to rodzaj tarty, która najczęściej przyrządzana jest w wersji wytrawnej. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego idealnie sprawdza się na różnego rodzaju przyjęcia.
czytaj więcej“Kuchenne rewolucje” w Łodzi
Paulina i Janek, młodzi narzeczeni z Łodzi, wspólnie otworzyli pizzerię zwaną "Retka" na dużym osiedlu "Retkinia". Pomimo tego, że mają niewiele ponad dwadzieścia lat, założyli swój pierwszy biznes.
czytaj więcej