Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejGrzegorz wrócił do Polski po piętnastu latach życia we Włoszech. Otworzył w Lublinie własny zakład produkujący sery, w tym mozzarellę. Sukces wytwórni spowodował, że postanowił otworzyć własną pizzerię, inspirowaną praktyką sprzedawania pizzy na wagę, jak jest to popularne we Włoszech.
Niestety nie wiadomo czy pizza, czy nowatorski sposób jej podawania, nie zapewniły sukcesu jak wytwórnia serów. A że dwa biznesy to nie jeden, a sama restauracja okazała się absorbującym przedsięwzięciem, poprosił o pomoc swoją młodszą siostrę, Patrycję, by została menadżerem lokalu. Swoim kucharzom zapewnił szkolenie przez włoskiego kucharza, a do robienia pizzy zatrudnił Włocha. Do karty dołożył makarony. Niestety, pomimo tych starań... Więcej informacji o programie na DoradcaSmaku.pl
"Kuchenne rewolucje" w czwartek o 21.30
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej