Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejUwielbiana w Polsce kapusta pojawiła się na talerzu w towarzystwie polędwiczki wieprzowej. Oryginalności dodały jej pomarańcze gotowane w winie i miodzie. Jak to wszystko razem pachnie!
Niby klasyka, a jednak przełamana odrobiną „szaleństwa”. Takie nietypowe połączenia mogą przypaść do gustu, dlatego pomarańcze to doskonały pomysł. A jeśli pomarańcze to i imbir, który doskonale podkreśli smak tego owocu. W połączeniu z mięsem da nam ostry i zdecydowany smak. Nim jednak połączą się z mięsem, najpierw będziemy je gotować w miodzie, occie winnym i czerwonym, wytrawny winie. Musicie wypróbować ten sposób.
Osobną sprawą jest przygotowanie kapusty. Pasuje do niej tymianek, który jest bardzo często używany w kuchni francuskiej. Samą kapustę należy pokroić bardzo cieniutko metodą julienne. Tak pokrojona będzie nie tylko dobrze prezentować się na talerzu, ale i będzie o wiele bardziej smakować.
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej