Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejUwielbiana w Polsce kapusta pojawiła się na talerzu w towarzystwie polędwiczki wieprzowej. Oryginalności dodały jej pomarańcze gotowane w winie i miodzie. Jak to wszystko razem pachnie!
Niby klasyka, a jednak przełamana odrobiną „szaleństwa”. Takie nietypowe połączenia mogą przypaść do gustu, dlatego pomarańcze to doskonały pomysł. A jeśli pomarańcze to i imbir, który doskonale podkreśli smak tego owocu. W połączeniu z mięsem da nam ostry i zdecydowany smak. Nim jednak połączą się z mięsem, najpierw będziemy je gotować w miodzie, occie winnym i czerwonym, wytrawny winie. Musicie wypróbować ten sposób.
Osobną sprawą jest przygotowanie kapusty. Pasuje do niej tymianek, który jest bardzo często używany w kuchni francuskiej. Samą kapustę należy pokroić bardzo cieniutko metodą julienne. Tak pokrojona będzie nie tylko dobrze prezentować się na talerzu, ale i będzie o wiele bardziej smakować.
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej