Aktualności

Doradca Smaku VII: Pierś kurczaka z groszkiem cukrowym, odc. 34

Czy przepis na kurczaka może być jeszcze oryginalny? Jeśli myślicie, że przygotowaliście go na wszystkie możliwe sposoby, to musicie zobaczyć ten przepis.

Największym błędem, jaki można popełnić przygotowując kurczaka, to przesuszenie mięsa. O zgrozo wciąż jednak często się to zdarza. Jeśli więc chcesz ustrzec się tego niewybaczalnego błędu, podsmaż wpierw krótko piersi kurczaka, a następnie włóż je do piekarnika. Zamkniesz w ten sposób całą soczystość wewnątrz mięsa.

To jednak dopiero połowa sukcesu. Aby danie zyskało na nowoczesności, sięgamy po karczochy i groszek cukrowy. To nietypowe połączenie smaków da naprawdę ciekawy efekt. Dorzucimy jeszcze pieczarki i szalotkę i podsmażmy na maśle, które nada wspaniałego kremowego smaku składnikom.

Przepis znajdziecie TUTAJ.

 

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies