Aktualności
Doradca Smaku X: Solianka rosyjska, odc. 11
Bazą solianki rosyjskiej jest wywar mięsny, grzybowy lub rybny. Ta zupa łączy w sobie różne smaki: słony, ostry, słodki i kwaśny. Jest to pożywne, gęste i aromatyczne danie jednogarnkowe.
czytaj więcejDoradca Smaku X: Kurczak coq au vin, odc. 10
Kuchnia francuska słynie z aromatycznych i bogatych w smak dań. Klasyczną potrawą, w której bazę stanowi sos z masła i czerwonego wina, jest coq au vin.
czytaj więcejDoradca Smaku X: Racuszki z cukinii i twarogu, odc. 9
Kuchnia turecka kojarzy nam się przede wszystkim z kebabem i pieczoną jagnięciną. Jednak tym razem polecamy przepis na racuszki z cukinii.
czytaj więcejDoradca Smaku X: Quiche lorraine na cieście francuskim, odc. 8
Quiche to typowe danie kuchni francuskiej, które znane jest na całym świecie w postaci różnego rodzaju tart.
czytaj więcej