Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejPrzyprawy Prymat można znaleźć niemal w każdym polskim domu. W wielu kuchniach na stałe rozgościły się także przyprawy w młynku. Dlatego też dla wszystkich miłośników przyprawiania przygotowaliśmy zupełnie nowy, innowacyjny 3-stopniowy mechanizm mielenia. Dzięki niemu przyprawianie będzie jeszcze bardziej precyzyjne i dostosowane do indywidualnych pomysłów kulinarnych. Nowe młynki są także estetycznie zaprojektowane, aby cieszyło oko.
Bogactwo naturalnego aromatu obok oryginalnego smaku to największa zaleta przypraw. Aby przyprawy Prymat zawsze oferowały pełen smak i aromat, zamknęliśmy je w atrakcyjne, szklane opakowania. Dzięki wbudowanym młynkom nasze przyprawy nie tylko będą pachnieć tak samo intensywnie, ale również pozwolą na precyzyjne dozowanie odpowiedniej ilości przypraw do przyrządzanych potraw.
Odkąd gotowanie stało się swego rodzaju hobby, sposobem na spędzanie czasu, przyprawy stały się wyjątkowo ważne. Wiedza na temat przypraw i ich stosowania, stała się bliska szerokiemu gronu miłośników smaku i aromatu.
Miłośnicy kulinarnych detali wiedzą doskonale jak ważny jest stopień zmielenia przyprawy. Zupełnie inne cechy i właściwości będzie mieć np. pieprz drobno zmielony, a zupełnie inne pieprz grubo mielony. Dotyczy to każdej przyprawy, dlatego też Prymat przygotował zupełnie nowy mechanizm mielący, który pozwala samodzielnie ustawić stopień zmielenia. Nasz mechanizm ma aż 3 stopnie mielenia tak, aby każdy mógł dopasować efekt do swoich potrzeb i preferencji, co daje jeszcze więcej przyjemności z przyprawiania. To właśnie takie małe, ale ważne drobiazgi sprawiają, że gotowanie i przyprawianie daje wiele satysfakcji.
Przyprawy grubo mielone idealnie komponują się ze stekami i delikatnymi białymi mięsami. Doskonale pasują też do wszelkiego rodzaju sałatek, kanapek, a także pomidorów z serem mozzarella i bazylią czy carpaccio. Dodając je do dania jednogarnkowego, sosu lub zupy, możesz mieć pewność, że przyprawa będzie bardziej wyczuwalna i dominująca niż przy drobnym zmieleniu.
Przyprawy w formie grubo mielonej nie tylko dodadzą smaku, ale też uatrakcyjnią wygląd potrawy. Dzięki gruboziarnistej strukturze przyprawa będzie bardziej widoczna.
Z kolei drobno zmielone przyprawy stosuje się w sosach i zupach, w których najważniejsza jest gładka, aksamitna konsystencja.
Warto sięgnąć po przyprawy w młynkach. Nasza oferta obejmuje różnego rodzaju pieprze, sole oraz mieszanki przypraw. Każdy znajdzie coś dla siebie i swojej kuchni.
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej