Michel Moran w Dzień Dobry TVN: Grill
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejNa Święta trzeba się dobrze przygotować, aby było uroczyście, rodzinnie, ale też smacznie i mimo wszystko relaksująco.
Jak Wielkanoc to i wiosna, a jedno i drugie kojarzą się przede wszystkim z nadzieją i nowym życiem. Symbolika Wielkanocy jest jednak o wiele szersza, niosąca wiele ukrytych, często zapominanych znaczeń i budowanych przez wieki polskich obyczajów oraz tradycji. Wiele z nich kontynuujemy, często nie znając ich znaczenia. Dla wszystkich rodziców i dziadków to również czas, aby przekazać kolejnym pokoleniom tradycje, również te kulinarne.
Co roku na naszych wielkanocnych stołach pojawiają się więc powszechnie znane i lubiane potrawy. Dla urozmaicenia polecamy jednak nieco odświeżyć tradycyjne przepisy, a z pewnością pozytywnie zaskoczymy nasze rodziny. Tak na przykład jajka faszerowane warto wzbogacić wyszukanym smakiem łososia, za bazę sałatki użyć kaszy kuskus, a wszystkie przygotowywane dania przyprawić najlepszymi ziołami i przyprawami.
Pamiętajmy, by klasyczną pieczeń dopełnić smakiem odpowiednio skomponowanych przypraw, jak na przykład Przyprawą do pieczeni Prymat. Połączenie ostrych przypraw i delikatnych ziół pozwoli wydobyć z każdej pieczeni to, co najlepsze. Z kolei wielkanocne klopsiki z jajkami ożywi Przyprawa do mięsa mielonego Prymat.
Po wielkanocne inspiracje zapraszamy TUTAJ.
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejZobacz ciekawe i apetyczne propozycje sałatek na grilla. Pyszne, aromatyczne i proste w przygotowaniu! A to wszystko z wykorzystaniem sosów sałatkowych Prymat.
czytaj więcej6 kwietnia hostem kulinarnego kącika programu Dzień Dobry TVN był Michel Moran. Tematem tego odcinka były śniadania – pomysły i przepisy na smaczne, pożywne dania śniadaniowe.
czytaj więcej