Aktualności

Słodkie nowości od Prymatu

Wanilia laska, Szafran nitki, Cynamon cały, Gałka muszkatołowa cała oraz Cukier z prawdziwą wanilią to pięć nowości w ofercie marki Prymat, które wzbogaciły sklepowe półki i odmieniły smak domowych wypieków.

Z myślą o kulinarnych trendach Prymat wprowadził do swojego portfolio zupełnie nowe produkty. Bez wątpienia ta wyjątkowa piątka to gwarancja unikalnego smaku, wzmocnionego aromatu i wysokiej jakości, o którą tak w kuchni walczymy. Domowe gotowanie, a szczególnie pieczenie słodkich wypieków, będzie jeszcze smaczniejsze przy nieocenionym wsparciu nowości.

Zapraszamy do zapoznania się z najnowszym asortymentem:

Wanilia laska
Zawiera przyjemną, słodką woń, która skusi każdego miłośnika słodkości. Bez aromatu wanilii wiele deserów całkowicie traci swój charakter. Idealnie współgra z nutą cynamonu, kakao i goździkami. Wanilia jest niezbędnym składnikiem wielu słodkich przysmaków: tortów, lodów czy ciast. Coraz częściej stanowi też wysublimowany składnik sosów do mięs.

Szafran nitki
To najszlachetniejsza przyprawa w formie złocistych nitek. Nie bez powodu nazywana jest przyprawą cenniejszą niż złoto. Wystarczy dodać już kilka nitek szafranu, aby potrawa nabrała intensywnie żółtego koloru i korzennego smaku z wyraźną nutą goryczy. To doskonała przyprawa do wielu dań szczególnie tych na bazie z ryżu.

Cynamon cały
Wyróżnia się intensywnym, słodko-korzennym aromatem, a także przyjemnie piekącym smakiem. To przyprawa, która urzeka swym zapachem i daje nam niezwykłe możliwości kulinarne. Cynamon idealnie wzbogaca zarówno pikantne, mięsne potrawy orientalne, jak i słodkie desery.

Gałka muszkatołowa cała
Charakteryzuje się ostrym i jednocześnie nieco gorzkawym smakiem i niepowtarzalnym zapachem. Nadaje intrygujący aromat pikantnym potrawom i wzbogaca smak słodkich deserów i napojów. Korzysta się z niej przy pieczeniu pierników, ciast, deserów owocowych, grzanego wina angielskiego oraz ponczu.

Cukier z prawdziwą wanilią
Ma całkowicie naturalny aromat, ponieważ wzbogacony jest o ziarna prawdziwej wanilii. To właśnie te drobne ziarenka nadają produktowi wyjątkowy smak, który odmieni charakter domowych wypieków. Cukrem waniliowym można też słodzić napoje, np. kawę, mleko lub gorącą czekoladę.

Więcej aktualności

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję