Aktualności

Doradca Smaku V: Boczniaki w papierze ryżowym, odc. 14

Boczniaki można przygotowywać na wiele sposób. Smażone z selerem to kompozycja smakowa, która na pewno przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom grzybów.

Całe danie jest w klimacie orientalnym za sprawą dodanego imbiru, kolendry i czarnego pieprzu Prymat. Nie zapomnijcie o dodaniu do grzybów kminku mielonego, dzięki niemu boczniakowe pyszności staną się lekkostrawne. Grzyby podane w sakiewkach to innowacyjny sposób na zachwycenie domowników. Dla urozmaicenia smaku dania głównego warto przygotować sos słodko-kwaśny, który z octem jabłkowym i z olejem sezamowo-rzepakowym smakuje rewelacyjnie. Sakiewki wystarczy polać sosem i gotowe! Jest to ciekawe i smaczne danie, któremu nie można się oprzeć, dlatego na jednej dokładce na pewno się nie skończy.

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies