Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy można zostać przez przypadek właścicielem restauracji? Okazuje się, że tak! Pan Marek, właścicielem warszawskiego lokalu „Papalina” został gdy jego znajomy, Chorwat, wyjechał z Polski. Jak sam jednak przyznaje, do tej pory nie miał do czynienia z gastronomią, a już na pewno nie z kuchnią chorwacką. Taki początek nie zwiastuje nic dobrego!
Restauracja „Papalina” usytuowana jest w bardzo atrakcyjnym miejscu, w pobliżu jednej z głównych arterii Ursynowa. Chociaż każdy wie, że lokalizacja restauracji w dużej mierze decyduje o jej sukcesie, to jednak w tym konkretnym przypadku – okazuje się to zbyt mało.
Pan Marek, nowy właściciel restauracji, jest biznesmenem z krwi i kości. Chociaż nie zna się na prowadzeniu lokalu gastronomicznego, a właścicielem został przez całkowity przypadek, to jednak restaurację traktuje jako kolejny sposób na biznes, który ma przynosić stały dochód.
Pomimo zainteresowania właściciela i wprowadzaniem w restauracji zmian, lokal zamiast przynosić zysk, generuje straty. Co więcej, Pan Marek nie zna się na kuchni chorwackiej, dlatego nie pozostało mu nic innego, jak zaufać zatrudnionemu młodemu kucharzowi. W czym tkwi problem i co sprawia, że lokal nie jest rentowny? Pan Marek stawia sobie za cel wyprowadzić restauracje na prostą, dlatego też z niecierpliwością czeka na ekipę „Kuchennych rewolucji”, licząc, że ich pomysły pomogą usprawnić biznes.
Finał rewolucji w czwartek o 21.30.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej