Gdzie pieprz rośnie, jak rośnie i inne ciekawostki!
Wiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejCzy można zostać przez przypadek właścicielem restauracji? Okazuje się, że tak! Pan Marek, właścicielem warszawskiego lokalu „Papalina” został gdy jego znajomy, Chorwat, wyjechał z Polski. Jak sam jednak przyznaje, do tej pory nie miał do czynienia z gastronomią, a już na pewno nie z kuchnią chorwacką. Taki początek nie zwiastuje nic dobrego!
Restauracja „Papalina” usytuowana jest w bardzo atrakcyjnym miejscu, w pobliżu jednej z głównych arterii Ursynowa. Chociaż każdy wie, że lokalizacja restauracji w dużej mierze decyduje o jej sukcesie, to jednak w tym konkretnym przypadku – okazuje się to zbyt mało.
Pan Marek, nowy właściciel restauracji, jest biznesmenem z krwi i kości. Chociaż nie zna się na prowadzeniu lokalu gastronomicznego, a właścicielem został przez całkowity przypadek, to jednak restaurację traktuje jako kolejny sposób na biznes, który ma przynosić stały dochód.
Pomimo zainteresowania właściciela i wprowadzaniem w restauracji zmian, lokal zamiast przynosić zysk, generuje straty. Co więcej, Pan Marek nie zna się na kuchni chorwackiej, dlatego nie pozostało mu nic innego, jak zaufać zatrudnionemu młodemu kucharzowi. W czym tkwi problem i co sprawia, że lokal nie jest rentowny? Pan Marek stawia sobie za cel wyprowadzić restauracje na prostą, dlatego też z niecierpliwością czeka na ekipę „Kuchennych rewolucji”, licząc, że ich pomysły pomogą usprawnić biznes.
Finał rewolucji w czwartek o 21.30.
Wiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcejPoznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcej