Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejCzy można zostać przez przypadek właścicielem restauracji? Okazuje się, że tak! Pan Marek, właścicielem warszawskiego lokalu „Papalina” został gdy jego znajomy, Chorwat, wyjechał z Polski. Jak sam jednak przyznaje, do tej pory nie miał do czynienia z gastronomią, a już na pewno nie z kuchnią chorwacką. Taki początek nie zwiastuje nic dobrego!
Restauracja „Papalina” usytuowana jest w bardzo atrakcyjnym miejscu, w pobliżu jednej z głównych arterii Ursynowa. Chociaż każdy wie, że lokalizacja restauracji w dużej mierze decyduje o jej sukcesie, to jednak w tym konkretnym przypadku – okazuje się to zbyt mało.
Pan Marek, nowy właściciel restauracji, jest biznesmenem z krwi i kości. Chociaż nie zna się na prowadzeniu lokalu gastronomicznego, a właścicielem został przez całkowity przypadek, to jednak restaurację traktuje jako kolejny sposób na biznes, który ma przynosić stały dochód.
Pomimo zainteresowania właściciela i wprowadzaniem w restauracji zmian, lokal zamiast przynosić zysk, generuje straty. Co więcej, Pan Marek nie zna się na kuchni chorwackiej, dlatego nie pozostało mu nic innego, jak zaufać zatrudnionemu młodemu kucharzowi. W czym tkwi problem i co sprawia, że lokal nie jest rentowny? Pan Marek stawia sobie za cel wyprowadzić restauracje na prostą, dlatego też z niecierpliwością czeka na ekipę „Kuchennych rewolucji”, licząc, że ich pomysły pomogą usprawnić biznes.
Finał rewolucji w czwartek o 21.30.
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej