Aktualności

Doradca Smaku VI: Sernik na zimno z karmelizowaną porzeczką, odc. 26

Królujący na stołach podczas świąt, imienin, bankietów, małych i dużych uroczystości, sernik na zimo wcale nie musi być skomplikowany.

czytaj więcej

Doradca Smaku VI: Pieczona cebula z farszem z białej kiełbasy, odc. 25

Wydawałoby się, że cebula to takie banalne warzywo, które jest zwykle dodatkiem do dań. Dziś została jednak głównym bohaterem na naszym stole.

czytaj więcej

“Kuchenne rewolucje” w restauracji na Kujawach

Mateusz kilka lat temu przejął starą restaurację, która pamięta jeszcze czasy PRL-u.

czytaj więcej

Doradca Smaku VI: Królik z babeczkami z purée ziemniaczano-musztardowym, odc. 24

Mięso z królika jest bardzo delikatne i subtelne, dlatego najczęściej przygotowujemy je na wyjątkowe okazje. Dodatkowo możemy je jeść na diecie, bo ma niską zawartość tłuszczu.

czytaj więcej
Zarządzaj plikami cookies