Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejKrólujący na stołach podczas świąt, imienin, bankietów, małych i dużych uroczystości, sernik na zimo wcale nie musi być skomplikowany. Oto dowód – sernik wg przepisu Andrzeja Polana jest nie tylko szybki w przygotowaniu, pyszny, ale także świetnie wygląda.
Jeżeli chcesz zrobić wrażenie na gościach podaj sernik w nietypowej formie – masę umieść w atrakcyjnym słoiczku, na wierzch nałóż karmelizowaną porzeczkę, a całość przykryj ułożoną na łyżeczce „dachówką” z migdałami.
Przepis i video z programu znajdziecie tutaj.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej