Aktualności
Doradca Smaku VI: Placki węgierskie z aromatycznymi pomidorami, odc. 33
Placki ziemniaczane to nie tylko specjalność polskiej kuchni. Są także uwielbiane na Węgrzech, gdzie nazywa się je langoszami i serwuje z masłem czosnkowym czy śmietaną z cukrem.
czytaj więcej“Kuchenne rewolucje” w Ostrówcu Świętokrzyskim
W Ostrowcu Świętokrzyskim doświadczona już restauratorka otworzyła swoją kolejną restaurację - „Bar na stawkach”.
czytaj więcejDoradca Smaku VI: Schab mleczny z dżemem pomidorowym, odc. 32
Dziś w kuchni dużo się działo. Na talerzu wylądował pyszny – miękki, mleczny i bardzo aromatyczny schab z dżemem…pomidorowym.
czytaj więcejDoradca Smaku VI: Tort bezowy z kremem śmietanowym, odc. 31
Tort bezowy to deser, obok którego nie można przejść obojętnie. Sam wygląd zachęca do zjedzenia go w całości, a gdy dołożymy do tego smak, trudno nam się oprzeć.
czytaj więcej