Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPlacki ziemniaczane to nie tylko specjalność polskiej kuchni. Są także uwielbiane na Węgrzech, gdzie nazywa się je langoszami i podaje najczęściej z masłem czosnkowym, śmietaną z cukrem czy serem i szynką.
Placki ziemniaczane możemy przyrządzać na różne sposoby. Polakom najczęściej smakują z dodatkiem gęstego i treściwego gulaszu. W kuchni Andrzeja Polana tym razem sięgniemy po tradycyjny przepis na węgierskie langosze i jak zawsze nieco go urozmaicimy. Drożdżowo-ziemniaczane placki z dodatkiem aromatycznych pomidorów, przyprawionych idealnym duetem: bazylią i oregano, to doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny!
Przepis i video z programu znajdziecie TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej