Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejW Ostrowcu Świętokrzyskim doświadczona już restauratorka otworzyła swoją kolejną restaurację - „Bar na stawkach”. Wcześniej przez sześć lat pani Ania prowadziła bar mleczny. W jadłodajni serwuje dania kuchni polskiej, według niej takie menu jest receptą na sukces.
Załoga również była sprawdzona i doświadczona - pracowała z panią Anią w poprzedniej restauracji. Gdy „Bar na stawkach” zaczął przynosić więcej strat niż korzyści właścicielka postanowiła wprowadzić nowe zasady. Sama dużo bardziej zaangażowała się w prowadzenie restauracji, w której codziennie pracuje od 4 rano. Właścicielka zaczęła też kontrolować swoich pracowników. Niczym policjant sprawdza, czy podwładni punktualnie stawiają się w restauracji. Również pilnuje ładu w kuchni, w której test białej rękawiczki na pewno wyszedłby pozytywnie. Porządek bardzo ją zadowala, ale mniej są nim zachwyceni pracownicy. Pani Ania zauważyła również, że ostatnio podwładni nie wykonują jej poleceń, za co daje im nagany pisemne.
Starania pani Ani nie przynoszą jednak oczekiwanego skutku. Restauracja dalej jest w kiepskiej sytuacji finansowej, stoliki świecą pustkami, a pracownikom brak zapału i zadowolenia z pracy. Podwładni uznali, że trzeba zaprzestać takich działań i wezwać na pomoc lekarza polskich kuchni, czyli słynną restauratorkę.
Czy uda się naprawić relacje pomiędzy właścicielką i pracownikami? Czy rewolucja zakończy się sukcesem? O tym przekonacie się, oglądając "Kuchenne rewolucje" w czwartek o godz. 21.30 na antenie TVN!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej