Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejMagda i Maciek to pasjonaci niszowego sportu motorowego - off-roadu, który polega na jeżdżeniu samochodem terenowym po nieutwardzonych drogach. W związku z treningami na specjalnym torze, często przejeżdżali przez Kościelniki Górne. Niewielka wieś spodobała im się na tyle, że postanowili w niej nie tylko zamieszkać, ale też poprowadzić pensjonat i otworzyć restaurację.
Decyzję o rozpoczęciu nowego życia para podjęła bardzo szybko - w trzy dni udało im się zorganizować pieniądze i sfinalizować zakup jednego z pensjonatów. Z racji tego, że o gastronomii wiedzieli niewiele, postanowili wydzierżawić "Stację Kościelniki" doświadczonemu kucharzowi, Gabrielowi. Dorobek zawodowy, jakim pochwalił się przed właścicielami, był na tyle imponujący, że Magda i Maciek zaufali kucharzowi bezgranicznie. Umówili się więc, że Gabriel dostanie wolną rękę, aby wedle uznania mógł stworzyć wyjątkową restaurację z autorskimi potrawami.
Mimo że Maciek zachwycał się golonką i schabowym przyrządzonym przez kucharza, to restauracja nie przyciągała wielu gości, a przy tym przynosiła ogromne starty. Rachunki oraz wypłaty dla pracowników młodzi właściciele pokrywali z własnej kieszeni, a długów nie było końca. Zgodnie stwierdzili więc, że uratować może ich tylko znana restauratorka.
Czy "Kuchenne rewolucje" zakończą się sukcesem? Czy "Stacja Kościelniki" wyjdzie na prostą i w końcu zacznie przynosić zyski? I czy prawdziwy problem restauracji zostanie ujawniony? O tym przekonacie się, oglądając "Kuchenne rewolucje" w czwartek o godz. 21.30 na antenie TVN!
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej