Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejPrzy polsko-niemieckiej granicy stoi „Szalotka”, czyli nieduża restauracja o prowansalskim wnętrzu. Lokalem zarządza energiczna i pełna pomysłów Marta, która chciała stworzyć tam oryginalne miejsce. Tak się jednak nie stało - problemów było coraz więcej, a gości ubywało. W związku z tym właścicielka postanowiła zaprosić do siebie znaną restauratorkę.
W „Szalotce” przede wszystkim brakuje klientów. Mimo że Marta staje na głowie, aby ich przyciągnąć, to niewiele z tego wychodzi. Próbowała już wszystkiego: kremu z zielonych szparagów, golonki z pierogami, ciasta francuskiego i sajgonek oraz urządzania chrzcin w wersji… hinduskiej. Niestety wymyślne menu nie przekonało mieszkańców Zgorzelca, a inspirowana Internetem i kulinarnymi programami właścicielka, musiała złożyć broń.
W tym wszystkim pogubili się też pracownicy, którzy, zamiast rozwijać swoje umiejętności, co chwilę uczyli się nowych kuchni i potraw. Zarzucali swojej szefowej chaos i brak organizacji. Według nich karta dań była złożona z przypadkowych i nieprzemyślanych potraw. W dodatku Marta wymagała od nich kreatywnego myślenia i poszukiwania nowych inspiracji, kucharze czuli się tym wszystkim wystarczająco przytłoczeni.
Złej sytuacji nie pomaga także relacja właścicielki z jej życiowym partnerem – Norbertem. Marta jest zmęczona jego krytyką i uwagami, które nie pozwalają jej swobodnie zarządzać restauracją.
Czy "Kuchenne rewolucje" będą w stanie odmienić sytuacją lokalu i przekuć ją na sukces? Finał rewolucji już w czwartek o godzinie 21.30 na antenie TVN. Zapraszamy!
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej