Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejKuchnia Tex-Mex, czyli teksańsko-meksykańska była tematem przewodnim wczorajszego odcinka Doradcy Smaku.
Widzowie mieli okazję zobaczyć, jak chef Robert Sowa przygotowuje quesadillę z kurczakiem i awokado, jedną ze sztandarowych, obok burrito, enchilady i tacos, potraw kuchni Tex-Mex. W zaprezentowanym daniu, obok kurczaka i awokado, znalazły się także: czerwona cebula, rzodkiewki, kapary, naturalny serek śmietankowy i ser żółty gouda, a także: Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat, syrop klonowy, musztarda sarepska, oliwki i świeża kolendra.
Kompletną listę składników znajdziecie oczywiście na Doradcy Smaku w PRZEPISIE NA QUESADILLĘ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej