Aktualności

Doradca Smaku XI: Quesadilla z kurczakiem i awokado, odc. 20

Kuchnia Tex-Mex, czyli teksańsko-meksykańska była tematem przewodnim wczorajszego odcinka Doradcy Smaku.

Widzowie mieli okazję zobaczyć, jak chef Robert Sowa przygotowuje quesadillę z kurczakiem i awokado, jedną ze sztandarowych, obok burrito, enchilady i tacos, potraw kuchni Tex-Mex. W zaprezentowanym daniu, obok kurczaka i awokado, znalazły się także: czerwona cebula, rzodkiewki, kapary, naturalny serek śmietankowy i ser żółty gouda, a także: Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat, syrop klonowy, musztarda sarepska, oliwki i świeża kolendra.

Kompletną listę składników znajdziecie oczywiście na Doradcy Smaku w PRZEPISIE NA QUESADILLĘ.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies