Michel Moran w Dzień Dobry TVN: Grill
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejW podziemiach niewielkiego miasta w województwie zachodniopomorskim skrywa się restauracja o enigmatycznej nazwie „Blue Moon”. Właścicielem lokalu jest Andrzej, który zawsze marzył o stworzeniu w Wałczu restauracji o wysokim standardzie, docenianej i chętnie odwiedzanej przez okolicznych mieszkańców.
Mimo rozmachu z jakim wiązało się otwarcie lokalu, Andrzejowi nie udało się przekonać do siebie klientów. Nie pomogło nawet sprowadzenie kucharza z Poznania, który uczył go gotować ani zatrudnienie wykwalifikowanych pracowników. Właściciel zainwestował w „Blue Moon” prawie milion złotych, a lokal zamiast przynosić zyski, ciągle generował straty. To wszystko skłoniło załogę do szukania przyczyny niepowodzenia, ale nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie, czy gości odstrasza niesmaczne jedzenie, czy też eleganckie i pretensjonalne wnętrze.
Jednak wszystko wskazywało na to, że najpoważniejszy problem tkwił zupełnie gdzie indziej. Andrzej nie potrafił porozumieć się ze swoimi pracownikami: krytykował ich, obrażał i nieustannie krzyczał, co słyszeli nawet klienci. Z tego powodu część załogi zwolniła się, a na kuchni zamiast wyszkolonych kucharzy, pracowały praktykantki. Cała sytuacja sprawiła, że właściciel stawał się coraz bardziej nerwowy i niecierpliwy.
Czy znana restauratorka uratuje „Blue Moon”? Czy Andrzej zrozumie swoje błędy i zmieni postępowanie? Czy rewolucja zakończy się sukcesem, a może totalną klapą? O tym wszystkim przekonacie się w czwartek o godz. 21.30, oglądając „Kuchenne rewolucje” na antenie TVN.
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejZobacz ciekawe i apetyczne propozycje sałatek na grilla. Pyszne, aromatyczne i proste w przygotowaniu! A to wszystko z wykorzystaniem sosów sałatkowych Prymat.
czytaj więcej6 kwietnia hostem kulinarnego kącika programu Dzień Dobry TVN był Michel Moran. Tematem tego odcinka były śniadania – pomysły i przepisy na smaczne, pożywne dania śniadaniowe.
czytaj więcej