Michel Moran wraca w XIX edycji “Doradcy Smaku”!
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejW podziemiach niewielkiego miasta w województwie zachodniopomorskim skrywa się restauracja o enigmatycznej nazwie „Blue Moon”. Właścicielem lokalu jest Andrzej, który zawsze marzył o stworzeniu w Wałczu restauracji o wysokim standardzie, docenianej i chętnie odwiedzanej przez okolicznych mieszkańców.
Mimo rozmachu z jakim wiązało się otwarcie lokalu, Andrzejowi nie udało się przekonać do siebie klientów. Nie pomogło nawet sprowadzenie kucharza z Poznania, który uczył go gotować ani zatrudnienie wykwalifikowanych pracowników. Właściciel zainwestował w „Blue Moon” prawie milion złotych, a lokal zamiast przynosić zyski, ciągle generował straty. To wszystko skłoniło załogę do szukania przyczyny niepowodzenia, ale nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie, czy gości odstrasza niesmaczne jedzenie, czy też eleganckie i pretensjonalne wnętrze.
Jednak wszystko wskazywało na to, że najpoważniejszy problem tkwił zupełnie gdzie indziej. Andrzej nie potrafił porozumieć się ze swoimi pracownikami: krytykował ich, obrażał i nieustannie krzyczał, co słyszeli nawet klienci. Z tego powodu część załogi zwolniła się, a na kuchni zamiast wyszkolonych kucharzy, pracowały praktykantki. Cała sytuacja sprawiła, że właściciel stawał się coraz bardziej nerwowy i niecierpliwy.
Czy znana restauratorka uratuje „Blue Moon”? Czy Andrzej zrozumie swoje błędy i zmieni postępowanie? Czy rewolucja zakończy się sukcesem, a może totalną klapą? O tym wszystkim przekonacie się w czwartek o godz. 21.30, oglądając „Kuchenne rewolucje” na antenie TVN.
Już 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcejFestiwal Śląskie Smaki to coroczna impreza kulinarna, której celem jest promowanie kuchni śląskiej. W 2023 miała miejsce jego 17. edycja i odbyła się w Jastrzębiu Zdroju, rodzimym mieście Prymatu.
czytaj więcejLato to czas zbiorów ogórków oraz przygotowywanie słoiczków z pysznymi przetworami. Poznaj najlepsze przepisy na ogórki kiszone, konserwowe i małosolne oraz przyprawy, które zagwarantują Ci sukces.
czytaj więcej