Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejDoświadczony menadżer, pracownik kilku warszawskich restauracji, po latach pracy w zawodzie postanowił otworzyć własny lokal gastronomiczny. Przeprowadził się do Łodzi, rodzinnego miasta swojej żony, i tam spróbował swoich sił jako restaurator.
W Łodzi młode małżeństwo miało wszystko, co na początek potrzeba - własne mieszkanie i wsparcie rodziców przy opiece nad dzieckiem. Dzięki temu Daniel śmiało mógł otwierać wymarzony lokal. "Bistro Oliwka" to niewielka restauracja, która z założenia miała serwować kuchnię włoską, nawet wnętrze nawiązywało do klimatu Włoch, ponieważ gości od wejścia witał widok z Placu Św. Marka w Wenecji - czyli miejsca bardzo ważnego w życiu Daniela i Karoliny.
Mimo że "Bistro Oliwka" znajdowało się na osiedlu domków jednorodzinnych, to okoliczni mieszkańcy nie byli zainteresowani wizytą w restauracji. Wiara w powodzenie i optymizm szybko opuściły Daniela, ponieważ nigdy nie potrafił przyciągnąć do bistro tłumów. Właściciel nie poddawał się, aby przyciągnąć klientów postanowił zmienić kartę i wprowadzić dania kuchni polskiej. Te próby nie przyniosły odpowiedniego skutku, a tylko odebrały knajpie oryginalny, włoski charakter.
Gości wciąż nie było, a sytuacja finansowa pogarszała się z dnia na dzień. Okazało się też, że problemy z restauracją to tylko część zmartwień właścicieli, dlatego bezradni, zdecydowali poprosić o pomoc znaną restauratorkę.
Czy "Bistro Oliwka" w końcu zapełni się gośćmi? Czy uda się rozwiązać największe zmartwienia właścicieli? I czy rewolucja zakończy się sukcesem? O tym przekonacie się w czwartek na antenie TVN o godz. 21.30.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej