Przyprawy jednorodne

Majeranek

otarty

Majeranek należy do najczęściej stosowanych przypraw. Należy do najczęściej stosowanych przypraw w kuchni polskiej. Doskonale nadaje się do ciężkostrawnych posiłków, czyli tłustych mięs, potraw z warzyw strączkowych, zawiesistych zup oraz kapusty. Ze względu na swoje smakowe i aromatyczne właściwości jest niezastąpionym dodatkiem do sosów oraz sałatek.

Gramatura: 150 g oraz 500 g Zastosowanie

Stanowi stały składnik niektórych zup, np.: grochowej, fasolowej, kartoflanej, żuru, flaków i kołdunów. Można nim również przyprawić farsz pieczonej kaczki czy gęsi. Jest niezastąpionym dodatkiem do sosów oraz sałatek.

Kluczem do kulinarnego sukcesu jest odpowiedni dobór produktów. Dobra kuchnia opiera się nie tylko na oryginalnych pomysłach i sprawdzonych przepisach, ale przede wszystkim na wysokiej jakości składnikach.

Staranna kompozycja suszonych warzyw, odpowiednio dobranych przypraw, a także wszechstronne zastosowanie sprawiły, że przyprawę Kucharek doceniły miliony Polaków.

Marka Smak od lat pielęgnuje swoje unikalne receptury łącząc je z warzywami najwyższej jakości. Odpowiednie proporcje receptur sprawiają, że wszelkie przetwory Smak smakują wyjątkowo i niepowtarzalnie.

Ta strona używa cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Akceptuję