Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejW ostatnią niedzielę października Robert Sowa razem ze swoim teamem kucharzy przeprowadził pokazy kulinarne w Galerii Askana w Gorzowie Wielkopolskim.
Goście centrum handlowego mogli skosztować kremowej zupy z dyni z mlekiem kokosowym, przyprawionej imbirem Prymat i świeżo siekaną kolendrą z prażonymi pestkami dyni. Zostały podane również pikantne udźce z kurczaka podane na ragoût z soczewicy i pomidorów z kuminem oraz zapiekana polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i świeżo siekanym koperkiem. Wszystko doskonale doprawione przyprawami Prymat. Podczas warsztatów przygotowano i wydano 300 dań.
Po zakończeniu live cookingu, Robert wraz z Krzysztofem Marciniakiem - szefem kuchni restauracji Dream Burger, wyłonił również zwycięzcę konkursu "Chef Askanowych Smaków".
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej