Sól peklowa – czym się charakteryzuje?
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcejW ostatnią niedzielę października Robert Sowa razem ze swoim teamem kucharzy przeprowadził pokazy kulinarne w Galerii Askana w Gorzowie Wielkopolskim.
Goście centrum handlowego mogli skosztować kremowej zupy z dyni z mlekiem kokosowym, przyprawionej imbirem Prymat i świeżo siekaną kolendrą z prażonymi pestkami dyni. Zostały podane również pikantne udźce z kurczaka podane na ragoût z soczewicy i pomidorów z kuminem oraz zapiekana polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i świeżo siekanym koperkiem. Wszystko doskonale doprawione przyprawami Prymat. Podczas warsztatów przygotowano i wydano 300 dań.
Po zakończeniu live cookingu, Robert wraz z Krzysztofem Marciniakiem - szefem kuchni restauracji Dream Burger, wyłonił również zwycięzcę konkursu "Chef Askanowych Smaków".
Poznaj zastosowanie soli peklowej oraz różne sposoby peklowania mięsa. Jest to prostsze niż myślisz - przygotuj domowe wędliny!
czytaj więcej4 marca o godzinie 20:10 na antenie stacji TVN rusza jubileuszowy, XX sezon programu kulinarnego Doradca Smaku. Przez cały czas program jest nieodłącznie związany z marką Prymat.
czytaj więcej