Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejW wiosennej atmosferze cieszymy się wzajemną bliskością, rodzinnymi spotkaniami i pięknie zastawionym stołem. W tym wyjątkowym czasie chcemy się podzielić z najbliższymi wszystkim, co najlepsze i najsmaczniejsze.
Wielkanoc jest wyjątkowa, bo wiosenna, pełna radości, w pastelowych kolorach… Podczas Świąt wszyscy korzystamy z chwili odpoczynku od codziennego zgiełku, aby wspólnie z rodziną zasiąść do świątecznego posiłku przy jednym stole; porozmawiać, pośmiać się razem i nadrobić czas. Oczywiście jak to w naszej kulturze – ważnym elementem Wielkanocy jest obficie zastawiony stół. Każde tradycyjne danie powinno smakować tego dnia wybornie. Aby podkreślić znaczenie świąt, wybieramy jaja, mięso, wędliny, owoce i warzywa w najlepszym gatunku. Sami przygotowujemy część produktów, jak na przykład majonez czy domowe wędliny, aby podkreślić uroczysty charakter chwili i ugościć najbliższych wszystkim co najlepsze.
Wielkanocne inspiracje znajdziecie >>TUTAJ<<
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej