Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejTomasz poradził sobie doskonale. Sam aktor określił swoje gotowanie mianem brawurowego. Dzielnie kroił, mieszał i zabawiał towarzystwo. Tematem spotkania była nowa kuchnia izraelska zrodzona z wakacyjnych wojaży Sowy. Okazało się, że kuchnia izraelska może robić wrażenie, i co warto zaznaczyć, nie ma ona nic wspólnego z kuchnią koszerną. Panowie przygotowali jajka sadzone na sosie pomidorowym z czosnkiem (izraelska shakshouka) oraz jajka sadzone ze szpinakiem i serem feta - dania idealne na późne śniadanie. Ponadto panowie przygotowali sałatkę izraelską.
Zarówno gotujący jak i prowadzący z przyjemnością wrócili do pracy po długich wakacjach. Fragment odcinak oraz przepisy można znaleźć TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej