Michel Moran w Dzień Dobry TVN: Grill
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejW dniach 6-7 września w Warszawie, w centrum Targowo-Kongresowym odbyły się Trzecie Bożonarodzeniowe Targi Dostawców Carrefour, na których zawsze podejmowane są najważniejsze decyzje dotyczące świątecznej oferty produktów. Na targi przyjechał imponujący tir kulinarny Prymat z mistrzem Robertem Sową.
To już trzeci raz, kiedy kulinarny tir pojawia się na targach w Warszawie. Uczestnicy tego ważnego wydarzenia i tym razem mogli częstować się wyjątkowymi przysmakami z dodatkiem przypraw i musztard Prymat oraz produktów marki Smak, które Robert Sowa przygotował wraz ze swoją ekipą.
W menu znalazły się między innymi:
- matias holenderski ze śmietaną, szczypiorkiem, owocami kaparowca i czerwonym kawiorem,
- krewetki z chorizo, pomidorami, kolendrą i wędzoną czerwoną papryką,
- pieczony filet z suma z sosem z sera pleśniowego z suszonymi pomidorami, bobem i kaparami,
- pieczony dorsz czarny w kremowym sosie z grzybów leśnych z zielonym groszkiem i oliwkami,
- pieczone policzki wieprzowe z grzybami leśnymi w sosie Madera, kluseczkami maślanymi i buraczkami,
- duszony kurczak w sosie curry z ananasem i kolendrą,
- tort bezowy z kremem mascarpone z prawdziwą wanilią, chili pieprzem cayennne i świeżymi owocami sezonowymi.
Głównym celem targów jest wypracowanie najlepszej oferty świątecznej dla klientów. Co roku spotykają się na nich najwięksi partnerzy handlowi Spółki, kupcy, menadżerowie, dyrektorzy hipermarketów i supermarketów i właściciele sklepów franczyzowych.
To wydarzenie zamknięte z ograniczoną liczbą gości, ale jednocześnie największe w Polsce spotkanie z partnerami handlowymi organizowane przez Carrefour. Targi sprzyjają zacieśnianiu wzajemnych relacji i zwiększaniu atrakcyjności oferty bożonarodzeniowej sklepów wszystkich formatów, a tym samym pozytywnie wpływają na wyniki sprzedaży przed Świętami.
Sezon grillowy tuż tuż, dlatego razem z Michelem Moranem zaproponowaliśmy kilka przepisów, które mogą stać się hitem na Waszych stołach.
czytaj więcejZobacz ciekawe i apetyczne propozycje sałatek na grilla. Pyszne, aromatyczne i proste w przygotowaniu! A to wszystko z wykorzystaniem sosów sałatkowych Prymat.
czytaj więcej6 kwietnia hostem kulinarnego kącika programu Dzień Dobry TVN był Michel Moran. Tematem tego odcinka były śniadania – pomysły i przepisy na smaczne, pożywne dania śniadaniowe.
czytaj więcej