Marynata w płynie na smak w Twojej kuchni! Poznaj jej uniwersalne zastosowanie
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejW dniach 6-7 września w Warszawie, w centrum Targowo-Kongresowym odbyły się Trzecie Bożonarodzeniowe Targi Dostawców Carrefour, na których zawsze podejmowane są najważniejsze decyzje dotyczące świątecznej oferty produktów. Na targi przyjechał imponujący tir kulinarny Prymat z mistrzem Robertem Sową.
To już trzeci raz, kiedy kulinarny tir pojawia się na targach w Warszawie. Uczestnicy tego ważnego wydarzenia i tym razem mogli częstować się wyjątkowymi przysmakami z dodatkiem przypraw i musztard Prymat oraz produktów marki Smak, które Robert Sowa przygotował wraz ze swoją ekipą.
W menu znalazły się między innymi:
- matias holenderski ze śmietaną, szczypiorkiem, owocami kaparowca i czerwonym kawiorem,
- krewetki z chorizo, pomidorami, kolendrą i wędzoną czerwoną papryką,
- pieczony filet z suma z sosem z sera pleśniowego z suszonymi pomidorami, bobem i kaparami,
- pieczony dorsz czarny w kremowym sosie z grzybów leśnych z zielonym groszkiem i oliwkami,
- pieczone policzki wieprzowe z grzybami leśnymi w sosie Madera, kluseczkami maślanymi i buraczkami,
- duszony kurczak w sosie curry z ananasem i kolendrą,
- tort bezowy z kremem mascarpone z prawdziwą wanilią, chili pieprzem cayennne i świeżymi owocami sezonowymi.
Głównym celem targów jest wypracowanie najlepszej oferty świątecznej dla klientów. Co roku spotykają się na nich najwięksi partnerzy handlowi Spółki, kupcy, menadżerowie, dyrektorzy hipermarketów i supermarketów i właściciele sklepów franczyzowych.
To wydarzenie zamknięte z ograniczoną liczbą gości, ale jednocześnie największe w Polsce spotkanie z partnerami handlowymi organizowane przez Carrefour. Targi sprzyjają zacieśnianiu wzajemnych relacji i zwiększaniu atrakcyjności oferty bożonarodzeniowej sklepów wszystkich formatów, a tym samym pozytywnie wpływają na wyniki sprzedaży przed Świętami.
Zobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcejZapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcej