Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejDruga edycja wyjątkowych targów "Grecka Panorama" odbyła się w dniach 3-4.12.2016 r. na Stadionie Narodowym w Warszawie. Wydarzenie po raz kolejny miało na celu promować turystykę i kuchnię grecką wśród Polaków, którzy chcą dowiedzieć się czegoś więcej o tym śródziemnomorskim kraju.
Przez dwa dni odbywały się interesujące wykłady, prelekcje i prezentacje związane z Grecją. Wśród nich nie mogło zabraknąć pokazów kulinarnych, połączonych z degustacją greckich potraw i produktów. Warsztaty przeprowadził Szef Teo Vafidis - przewodniczący Greckiego Klubu Szefów Kuchni Brand Office Poland. Kucharz przygotował tradycyjne greckie dania, których smak wzbogacił produktami marki Prymat.
Pierwszego dnia odbyło się również sympozjum UNESCO o tematyce kuchni śródziemnomorskiej, w trakcie którego Teo Vafidis został nagrodzony przez Przewodniczącą Greckiego Narodowego Komitetu ds. UNESCO, Ekaterini Tzitzikosta, za porady i rozpowszechnianie gastronomii opartej na diecie śródziemnomorskiej, która została wpisana na Listę Reprezentatywną Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości UNESCO.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej