Aktualności

Sztuka mielenia przypraw

Z nami zmielisz przyprawy tak, jak lubisz

W młynkach Prymat to 3-stopniowy mechanizm mielenia odpowiada za wydobycie świeżych, aromatycznych i intensywniejszych w smaku przypraw. Możesz swobodnie regulować grubość mielenia ziaren – wystarczy przekręcić. Tym samym jesteś w stanie kompletnie odmienić smak przyrządzanych dań.

Jak dostosować grubość mielenia przypraw do potraw?

Na pierwszy ogień weźmy klasyczny pieprz czarny – idealny do większości dań, ale… w różnej formie. Grubo zmielony doskonale uzupełni dania mięsne (szczególnie te z grilla). Każda karkówka czy stek nabiorą na wyrazistości. Z kolei średnio zmielony pieprz jest wyjątkowo uniwersalny – świetnie nada się do sosów, zup czy sałatek. Delikatny, drobno mielony dobrze podkreśli smak kanapek czy makaronów. Nie może też zabraknąć tutaj soli, od razu na myśl przychodzi mi sól himalajska. Grubo zmielona pięknie przyozdabia desery, zachwycając swoim różowym kolorem. Drobno zmielona wydobędzie głębię smaku zup, sałatek, pieczonego mięsa, warzyw czy ryb.

Młynki jako funkcjonalna ozdoba Twojej kuchni

Praktyczne zastosowanie to jedno, jednak młynki pełne przypraw Prymat prezentują się też niezwykle elegancko. Szklane opakowanie z czerwono-czarnym wykończeniem może stać się również perfekcyjną dekoracją stołu, kuchennej półki czy dedykowanego organizera.

No i wykręć też smak… pozostałych przypraw!

Bo przecież pieprz czy sól himalajska to nie wszystko! W ofercie marki Prymat czeka na Ciebie wiele innych przypraw zamkniętych w wygodnej formie młynka. Co powiesz na pieprz kolorowy składający się z mieszanki aż 4 rodzajów pieprzu? A może sól morska z pieprzem, która tworzy idealny balans słonego z ostrym? Nie sposób pominąć również charakternej przyprawy ziołowej z chili, wyrazistego czosnku suszonego czy dobrze znanej przyprawy do sałatek. Najlepiej przekonaj się sam/a i spróbuj każdej z nich!

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies