Aktualności

Święta z wypiekami – na twarzy i nie tylko! Sekrety sernika, piernika i makowca

Jedni czekają na uszka z grzybami, inni oblizują się na myśl o karpiu w galarecie, ale chyba najwięcej osób z utęsknieniem wyczekuje bożonarodzeniowych ciast!

czytaj więcej

Siemieniotka, moczka i śledziowa – bo wigilijne zupy to nie tylko barszcz i grzybowa!

Na hasło „wigilijna zupa”, automatycznie przychodzą nam do głowy dwa skojarzenia – barszcz wigilijny z uszkami i wigilijna zupa grzybowa.

czytaj więcej

Pierogowy zawrót głowy, czyli jak zrobić pierogi na Wigilię?

Jak grudzień, to święta, a jak święta, to pierogi – dla wielu z nas Wigilia to uczta, na którą czeka się cały rok.

czytaj więcej

W galarecie, w śmietanie czy po grecku? Ryba na wigilijnym stole

Karp, choć w kuchni polskiej znany i kochany od setek lat, w tradycji wigilijnej pojawił się stosunkowo niedawno.

czytaj więcej
Zarządzaj plikami cookies