Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejTo wszystko już niedługo, w najbliższą sobotę w Narolu. Będzie pysznie i ciekawie. Na jarmarku zagości Miasteczko Prymat, a Robert Sowa przygotuje dla wszystkich grillowane smakołyki do skosztowania. Szczególna atrakcja to również konkurs kulinarny zaliczany do Kulinarnego Pucharu Polski, którego współorganizatorem jest gwiazda polskiej gastronomii – Krzysztof Gawlik.
Organizatorzy Jarmarku przewidzieli dla uczestników całą moc atrakcji. To wspaniała okazja, żeby skosztować potraw przyrządzonych przez Roberta Sowę z mięsa grillowanego i przepysznych sałat firmy Eisberg z dodatkiem przypraw Prymat. Znanego kucharza z pomocnikami spotkacie w imponującym tirze kulinarnym. Zaplanowano również rozłożenie namiotu Prymat, gdzie udzielane będą cenne wskazówki: jak grillować i jak wykorzystać do grillowych potraw produkty Prymatu i firmy Eisberg, producenta sałat gotowych do spożycia. Będą tam również nieodpłatnie rozdawane książeczki z różnorodnymi przepisami na dania z grilla.
Skosztujecie smakołyków spod ręki Roberta Sowy, dowiecie się wiele o grillowaniu, ale także będziecie mieli szansę na wygraną! Przygotowano specjalne koło fortuny. Kręcąc nim, będzie można zdobyć gadżety firmy Eisberg, akcesoria kulinarne i przyprawy Prymat.
Poza atrakcjami kulinarnymi zaplanowano również między innymi konkurs dla Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Spod galicyjskiej strzechy”, występ zespołu „Tęgie chłopy”, a przede wszystkim koncert znanej grupy muzycznej „Brathanki”!
Rynek w Narolu
Sobota, 8 lipca, 11:00-02:00
Zapraszamy!
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej