Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej"Cynamon" to bez wątpienia spełnienie marzeń Grzegorza, właściciela restauracji. Gdy przyśniły mu się pierogi z cynamonem, poczuł, że powinien zająć się właśnie gastronomią. W swoim lokalu postawił na tradycyjną kuchnię polską, która nie przypadła do gustu mieszkańcom Płońska - gości nieustannie tam brakowało. I tak po początkowym entuzjazmie, przyszedł czas załamania.
Grzegorz wcześniej z gastronomią nie miał nic wspólnego, a do czasu otwarcia "Cynamonu" gotował tylko w domu. Według niego smaczna, domowa kuchnia miała być pewnym przepisem na sukces. Jednak brak doświadczenia sprawił, że od początku popełniał podstawowe błędy: oszczędzał na produktach i kupował żywność gorszej jakości, a zatrudnieni kucharze, o dziwo, nie lubili jeść i nawet nie próbowali dań, które serwowali klientom. W dodatku atmosferę w lokalu psuła napięta sytuacja w rodzinie Grzegorza - jego żona i córka również pracowały w "Cynamonie", ale bardziej z przymusu niż z pasji do gotowania. Załoga zgodnie przyznała, że w takich warunkach nie da się normalnie pracować.
Coraz poważniejsze problemy finansowe przytłaczały właściciela, który postanowił poprosić o pomoc znaną restauratorkę. Okazało się, że do uratowania tego miejsca potrzeba czegoś więcej niż smacznej kuchni. Prowadząca program stanęła przed trudnym zadaniem naprawy międzyludzkich relacji, a także oczyszczenia "Cynamonu" z negatywnych emocji.
Czy rewolucja zakończy się sukcesem? Czy rodzina Grzegorza znajdzie porozumienie z resztą załogi? Czy właściciel zmieni swoje myślenie o dobrej, domowej kuchni? O tym wszystkim przekonacie się oglądając "Kuchenne rewolucje" w czwartek o godz. 21.30 na antenie TVN.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej