Aktualności

Prymat Mega Food Truck w letniej trasie. Do zobaczenia za rok!

Prymat po raz kolejny ruszył w letnią trasę ze swoim Mega Food Truckiem. Tego lata można było spotkać kulinarną ekipę w plenerze, gdzie amatorzy dobrego jedzenia mieli okazję zobaczyć Prymat w zupełnie nowej odsłonie! W weekend 8 i 9 września odwiedziliśmy Warszawę i Suwałki - ostatnie miasta na naszej letniej trasie. Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili naszego tira podczas wakacyjnych imprez!

Kulinarnie przez Polskę                                                                        

Mega Food Truck marki Prymat i Robert Sowa wraz z ekipą pojawili się na popularnych imprezach plenerowych w całej Polsce. Nasza ekipa była tam, gdzie świętowano wydarzenia ważne dla lokalnych społeczności jak na przykład Święto Golonki w Pilźnie czy Maliniaki w Kraśniku.

Uczestnicy miejskich imprez po raz pierwszy zobaczyli wizualną zmianę słynnej ciężarówki oraz poznali nowe hasło marki: Prymat... i chcesz więcej, które łączy w sobie nie tylko miłość do jedzenia, ale też miłość do kulinarnych odkryć.

Prymat Mega Food Truck

Prymat Mega Food Truck to mobilna strefa zdrowych, lekkich i pysznych sałatek. Robert Sowa i jego ekipa serwowali m.in. sałatkę włoską z cieciorką i chrupiącym boczkiem czy sałatkę francuską z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem. Smaczne porcje zostały doprawione przyprawami marki Prymat.

Zadbaliśmy też o tych, którzy szukali dodatkowych atrakcji. Na uczestników wydarzeń czekały konkursy przy naszym kole fortuny w wielkim namiocie marki Prymat.

 


SPRAWDŹ NASZE EVENTOWE MENU:

1.  Sałatka włoska  z cieciorką i chrupiący bekonem - 4 porcje

Składniki:
200 g mieszanki sałat
1 pokrojony w cząstki ogórek bez pestek
10 szt. pokrojonych w paski Suszonych pomidorów z ziołami i czosnkiem Smak
12 szt. Oliwek zielonych Smak
200 g ugotowanej cieciorki
1 posiekana cebula słodka biała
1 opakowanie Sosu sałatkowego włoskiego Prymat
1 łyżka Musztardy sarepskiej Prymat
4 łyżki Cebulka smażona Prymat
300 g pieczonego chrupiącego bekonu
do posypania: ser pleśniowy

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sałatki wkładamy do dużej miski, zalewamy sosem sałatkowym przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem musztardy i posypujemy serem pleśniowym oraz smażona cebulką.

 

2. Sałatka grecka z serem feta i oregano - 4 porcje

Składniki:
200 g mieszanki sałat
4 pokrojone w kostkę pomidory malinowe
1 pokrojony w kostkę ogórek
1 pokrojona w kostkę czerwona papryka
12 szt. Oliwek czarnych Smak
1 pokrojona w piórka czerwona cebula
1 opakowanie Sosu sałatkowego greckiego Prymat
1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat
1 łyżka Oregano suszonego Prymat
300 g pokruszonego sera feta

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, zalewamy sosem sałatkowym greckim przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem musztardy i posypujemy serem feta.

 

3. Sałatka francuska z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem - 4 porcje

Składniki:
200 g mieszanki sałat
12 pokrojonych pomidorów koktajlowych
1 pokrojony świeży ogórek bez pestek
2 łyżki Kaparów Smak
1 pokrojona w piórka czerwona cebula
12 szt. Oliwek zielonych Smak
12 ugotowanych jajek przepiórczych
1 opakowanie sosu sałatkowego Francuskiego Prymat
1 łyżka Musztardy francuskiej Prymat
300 g posiekanego wędzonego łososia

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, zalewamy sosem sałatkowym francuskim - przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem musztardy i posypujemy wędzoną rybą.

 

4. Sałatka polska z soczewicą i wędzonym kurczakiem – 4 porcje

Składniki:
200 g mieszanki sałat
1 mały słoik Ogóreczków konserwowych z chili Smak
1 pokrojony w kostkę pomidor malinowy
10 szt. pokrojonych marynowanych pieczarek Smak
1 pokrojona w piórka cebula dymka
200 g ugotowanej soczewicy
1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Prymat
1 łyżka Musztardy miodowej Prymat
300 g pokrojonego wędzonego kurczaka
4 łyżki Cebulki smażonej Prymat

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski, zalewamy sosem sałatkowym przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem musztardy i posypujemy kurczakiem oraz smażoną cebulką.

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies