Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejRadek zawsze marzył, aby otworzyć własną, prawdziwą pizzerię. Choć na Półwyspie Apenińskim nigdy nie był, postanowił stworzyć lokal na wzór włoskiej knajpy. Zadbał też o to, aby restauracja była wyposażona w piec opalany drewnem, którego nie powstydziłby się żaden mieszkaniec Italii.
W restauracji mężczyzna wszystko robił sam - sam zaprojektował i wybudował prawdziwy piec, sam stworzył wystrój lokalu oraz sam skomponował menu. W dodatku był przekonany, że jego pizza jest naprawdę dobra, a narzekać może jedynie na brak promocji. Jednak dużym problemem okazała się konkurencja, ponieważ w Białej Podlaskiej miejsc, w których serwują pizzę jest aż nadto. Niestety brak gości ostudził początkowy zapał Radka do pracy i działania. A fakt, że w lokalu nie pojawiali się nowi klienci spowodował, że przestał wymyślać nowe potrawy i na tle konkurencji nie wyróżniał się niczym wyjątkowym.
Brak chęci do walki i wypalenie Radka doskonale widzieli jego pracownicy, którzy czuli się zagubieni i przestali dogadywać się ze swoim szefem. On oskarżał ich o niepowodzenie i przestał im wprost mówić o swoich oczekiwaniach, napięta atmosfera sprawiła, że wszyscy czuli się zmęczeni i zniechęceni do pracy.
Czy znanej restauratorce uda się uratować pizzerię "Solare"? Czy Radek odzyska początkową radość i energię do prowadzenia lokalu? O tym przekonacie się, oglądając "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN w czwartek o godz. 21.30!
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej