Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejW ostatni weekend wakacji, 28 i 29 sierpnia 2010 roku, ekipa „Lata z Radiem” zawitała w Gniewie i Ostródzie.
Organizatorzy imprezy po raz kolejny zaproponowali mieszkańcom i gościom obu miejscowości szereg atrakcji, wśród których znalazły się między innymi koncerty Formacji Nieżywych Schabuff, zespołu Blue Cafe, Stachursky-ego i Kabaretu Młodych Panów. Imprezy poprowadzili: Roman Czejarek i Zygmunt Chajzer.
Oprócz koncertów znanych polskich gwiazd muzycznych „Lato z Radiem” przygotowało wiele dodatkowych atrakcji. W sobotę stadionie w Gniewie, a w niedzielę w Ostródzie nie zabrakło akcentów kulinarnych, czyli poczęstunku dla publiczności, przygotowanego przez szefa wakacyjnego gotowania - Roberta Sowę i jego ekipę w składzie: Konrad Birek, Konrad Kornaszewski, Krzysztof Baranowski i Krzysztof Karczewski.
Dzięki licznym sponsorom (Norge, Prymat, Smak, Lazur, Konspol i Hortex), ekipa kulinarnego TIR-a serwowała łososia norweskiego, warzywa oraz piersi i grillowane skrzydełka z kurczaka z aromatycznymi sosami przygotowanymi na bazie serów pleśniowych. Smak wszystkich dań wzbogacono przyprawami firmy Prymat – jednego z głównych patronów tegorocznej trasy „Lata z Radiem”.
W niedzielne popołudnie do stałego kulinarnego teamu dołączył również pan Andrzej Bartmański, który po raz kolejny z pełnym zaangażowaniem włączył się do pracy, pomagając w przygotowaniu czterech tysięcy porcji dań serwowanych publiczności.
Podczas imprezy w Ostródzie na stoisku promocyjnym firmy Lazur można było obserwować kulinarne zmagania niecodziennego duetu. Katarzyna Michalak (PR Manger Roberta Sowy) wraz z Zenonem Michasiem (prezesem SM Lazur) przygotowała na oczach widzów spaghetti z sosem z sera pleśniowego i łososiem norweskim. Zdaniem degustującej potrawę publiczności makaron smakował wyśmienicie. Broszury zawierające przepis, na podstawie którego przyrządzono spaghetti, podobnie jak dania degustacyjne, zniknęły w bardzo szybkim tempie.
Podczas finałowej imprezy w Ostródzie cała ekipa uczestnicząca w tegorocznej trasie „Lata z Radiem” zrobiła sobie pamiątkowe zdjęcie. Scena, która wydaje się być ogromna wypełniona była po same brzegi. To pokazuje, jak wiele osób uczestniczyło w tym przedsięwzięciu, aby co tydzień we wszystkie weekendy wakacji, dostarczyć emocji mieszkańcom i turystom goszczącym w odwiedzonym przez "Lato z Radiem" miejscowościach.
Nie zabrakło też specjalnego programu dla dzieci, który poprowadził Pan Japa i licznych atrakcji dla najmłodszych przygotowanych na stoiskach sponsorskich. Dzieci mogły uczestniczyć w zabawach zaproponowanych przez firmy: Norge, Lazur i Cyfra+.
Wszyscy odwiedzający mieli również okazję przekonać się, jak zachowuje się samochód podczas dachowania. Symulator dachowania pojawiał się podczas trasy koncertowej „Lata z Radiem” w ramach kampanii społecznej „Prędkość zabija! Włącz myślenie!”, prowadzonej przez Ministerstwo Infrastruktury i Krajową Radę Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego.
To był już ostatni weekend z „Latem z Radiem” w tym roku. Na kolejną edycję tej znanej i popularnej trasy koncertowej zapraszamy za rok! Do zobaczenia!
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej