Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejZ nieukrywaną dumą prezentujemy Wam świeżutki, pełen wiosennych smaków i zapachów e-magazyn. W numerze znajdziecie zarówno coś do przeczytania, jak i zupełnie nowe przepisy na dania wielkanocne i wiosenne. Koniecznie sięgnijcie po gorący jeszcze numer.
Na łamach e-magazynu przeczytacie dwa świetne wywiady ze znakomitymi kucharzami – Robertem Sową i Andrzejem Polanem, którzy w tym miesiącu rozpoczęli swój debiut w roli prowadzących nowe programy kulinarne w telewizji. Wiemy także, że zarządzają swoimi restauracjami i przygotowują w nich wykwintne dania. Jak jednak świętują Wielkanoc we własnych domach i jakimi przysmakami raczą swoich bliskich? Tego na pewno dowiecie się z lektury e-magazynu.
W numerze przeczytacie także inspirujący felieton o nadchodzącej wielkimi krokami wiośnie i o tym, z jaką radością na nią reagujemy oraz jak odmienia naszą kuchnię i codzienny jadłospis.
Dowiecie się więcej, czym jest chrzan – kulinarny as w rękawie, do jakich potraw go używać, jak dopasować rodzaj do serwowanego dania. Coś, co dawniej spędzało sen z powiek gospodyniom i pochłaniało zdecydowanie zbyt wiele czasu w trakcie świątecznych przygotowań, dzisiaj jest łatwo dostępne w wygodnych słoiczkach. A do tego chrzanu jest tak wiele rodzajów, że na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
Przepisy, czyli jak przygotować wielkanocne dania
Duża część numeru poświęcona jest także temu, co chyba najważniejsze. W oparciu o przepisy na tradycyjne wielkanocne potrawy poddanym wiosennemu liftingowi będziecie mogli przygotować olśniewające i pełne aromatów dania. To nie wszystko. Najbardziej aktywni użytkownicy serwisu DoradcaSmaku.pl prezentują dania, które według nich stanowią kwintesencję wiosennego menu. Już dzisiaj pobierzcie e-magazyn nieodpłatnie na swoje komputery.
Po apetyczną lekturę zapraszamy: TUTAJ
Wydanie nr 6. Wielkanocno-wiosnne
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej