Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejKtóż nie zachwyca się tradycyjnym smakiem domowych przetworów - ogórków kwaszonych, małosolnych czy konserwowych! Ogórki świetnie sprawdzą się jako dodatek do kanapek, obiadu czy po prostu przekąska. Sekret tej kulinarnej specjalności kuchni polskiej tkwi w starannej recepturze opartej na świeżych ogórkach, a także w odpowiednio dobranych proporcjach przypraw oraz klasycznej zalewie solnej.
Ogórki małosolne są lekko słone i chrupiące, po wyjęciu ze słoika wyglądają tak jak ogórki kiszone, jedynie ich środek ze względu na krótki czas kiszenia pozostaje nieprzeźroczysty. To nasz polski klasyk, który bardzo szybko można przyrządzić w domu. Ogórki małosolne potrzebują zaledwie 3 dni, by w zalewie uzyskać idealny smak, natomiast ogórki kwaszone powinny być przechowywane w chłodnym miejscu przez kilka tygodni (ok. 20 dni).
Ogórki konserwowe zwane korniszonami od lat w naszych domach serwowane są jako samodzielna zakąska czy też składnik kanapek, sałatek oraz dań obiadowych. Mieszanka do ogórków konserwowych pozwala na szybkie i łatwe przygotowanie ulubionych przetworów w domu. Sekretem idealnie octowych, chrupiących i twardych ogórków jest odpowiednie przyrządzenie zalewy octowej z takimi przyprawami jak gorczyca biała, ziele angielskie czy pieprz czarny.
Ze względu na starannie opracowaną recepturę i dokładnie dobrane proporcje Mieszanka do ogórków konserwowych Prymat zagwarantują zawsze doskonały smak ogórków za każdym razem.
Więcej o Mieszance do ogórków kwaszonych i małosolnych
Więcej o Mieszance do ogórków konserwowych
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej