Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejSą tacy, którzy nie wyobrażają sobie obiadu bez zupy – w formie tzw. pierwszego dania. Dla niektórych natomiast zupa wystarczy za cały obiad. Jednych i drugich zachwyci propozycja zupy krem, na którą złożą się polskie smaki – pietruszka, jabłka oraz miód lipowy.
Bazą dla zupy są zapieczone razem w naczyniu żaroodpornym jabłka, pietruszka z dodatkiem miodu lipowego oraz oleju z suszonych pomidorów. Obowiązkowym dodatkiem i jednocześnie przyprawą, która komponuje się tak dobrze jak żadna inna, jest lubczyk. To on wzmacnia i jednocześnie wydobywa aromat z pozostałych składników. Zwieńczeniem całości, a jednocześnie celnym kontrapunktem jest dodatek sera owczego oraz świeżej natki pietruszki. Pyszna, sycąca i prawdziwie polska potrawa.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej