Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejPodroby wcale nie muszą kojarzyć się z mało wykwintnymi potrawami - można z nich przyrządzić wyjątkowo eleganckie czy nietypowo podane potrawy, które zasmakują każdemu. Robert Sowa uwielbia podroby, czemu daje wyraz niejednokrotnie dzieląc się swoimi wyjątkowymi przepisami na potrawy z żołądkami czy wątróbką.
To, czego się obawiamy przygotowując podroby, to to, czy aby na pewno będą kruche i smaczne po przyrządzeniu. Jeden z naszych użytkowników zainteresował się, ile minut należy gotować żołądki drobiowe tak, by nie były twarde i by się nie rozgotowały. Robert Sowa na wizji odpowiedział, że najlepiej gotować żołądki do miękkości, czyli około 1-1,5 godziny.
By z tak przyrządzonych żołądków powstało eleganckie danie, warto je podać z wyjątkowym sosem, np. musztardowym. Musztarda ze względu na intensywny smak nada wyjątkowości potrawie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej