Aktualności

Mój przepis na…: Żołądki duszone w sosie musztardowym z pietruszką i koperkiem, odc. 34

Podroby wcale nie muszą kojarzyć się z mało wykwintnymi potrawami - można z nich przyrządzić wyjątkowo eleganckie czy nietypowo podane potrawy, które zasmakują każdemu. Robert Sowa uwielbia podroby, czemu daje wyraz niejednokrotnie dzieląc się swoimi wyjątkowymi przepisami na potrawy z żołądkami czy wątróbką. 

To, czego się obawiamy przygotowując podroby, to to, czy aby na pewno będą kruche i smaczne po przyrządzeniu. Jeden z naszych użytkowników zainteresował się, ile minut należy gotować żołądki drobiowe tak, by nie były twarde i by się nie rozgotowały. Robert Sowa na wizji odpowiedział, że najlepiej gotować żołądki do miękkości, czyli około 1-1,5 godziny.

By z tak przyrządzonych żołądków powstało eleganckie danie, warto je podać z wyjątkowym sosem, np. musztardowym. Musztarda ze względu na intensywny smak nada wyjątkowości potrawie.

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies