Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPodroby wcale nie muszą kojarzyć się z mało wykwintnymi potrawami - można z nich przyrządzić wyjątkowo eleganckie czy nietypowo podane potrawy, które zasmakują każdemu. Robert Sowa uwielbia podroby, czemu daje wyraz niejednokrotnie dzieląc się swoimi wyjątkowymi przepisami na potrawy z żołądkami czy wątróbką.
To, czego się obawiamy przygotowując podroby, to to, czy aby na pewno będą kruche i smaczne po przyrządzeniu. Jeden z naszych użytkowników zainteresował się, ile minut należy gotować żołądki drobiowe tak, by nie były twarde i by się nie rozgotowały. Robert Sowa na wizji odpowiedział, że najlepiej gotować żołądki do miękkości, czyli około 1-1,5 godziny.
By z tak przyrządzonych żołądków powstało eleganckie danie, warto je podać z wyjątkowym sosem, np. musztardowym. Musztarda ze względu na intensywny smak nada wyjątkowości potrawie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej