Aktualności

Mój przepis na…: Zapiekany halibut w sosie chrzanowym, odc. 25

Mięso halibuta jest białe, bardzo delikatne i soczyste. Jeśli planujemy rybny obiad lub kolację, warto zdecydować się właśnie na ten gatunek. Jest nie tylko zdrowy, ale przede wszystkim wyróżnia się smakiem, a jego obecność na stole gwarantuje wykwintny charakter posiłku.

Często z kilku prostych składników powstaje bardzo interesujące połączenie. Doskonały gatunek ryby sam w sobie zapewnia świetny smak. Dlatego w przypadku halibuta warto postawić na marynatę złożoną jedynie z musztardy delikatesowej, oleju rzepakowego oraz pieprzu cytrynowego. Ryba nie potrzebuje także długiego „leżakowania” w marynacie, a zaledwie chwilę, gdyż smaki szybko się z nią przenikają. Kawałki halibuta zapiekamy z ugotowanymi ziemniakami posypanymi gałką muszkatołową oraz sosem na bazie chrzanu i wytrawnego wina doprawiony świetnie komponującymi się przyprawami.

Przepis i odcinek na stronie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies