Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejMiód, musztarda i idealnie skomponowane przyprawy to przepis na genialną marynatę do drobiowego mięsa. Jeśli stale przyrządzacie kurczaka, warto przełamać rutynę i sięgnąć po inną odmianę drobiu – mianowicie indyka. Odpowiednio zamarynowany i zapieczony z górskim oscypkiem będzie smakował wybitnie. Koniecznie sprawdźcie przepis z programu.
Indyk należy do chudych i czystych mięs i naprawdę warto nim czasem zastąpić popularnego kurczaka. W przyrządzaniu raczej nie sprawia kłopotu, lecz czasami nieodpowiednio potraktowany – bywa zbyt suchy. Tym razem na warsztat wziął go Robert Sowa, a to gwarantuje, że danie na pewno okaże się sukcesem. Smakowita marynata na bazie musztardy i miodu oraz późniejsza obróbka termiczna, czyli zapieczenie go wraz z aromatycznymi soczystymi i pełnymi smaku warzywami oraz oscypkiem zagwarantuje wyjątkowy efekt. Ucieszy się rodzina, przyjaciele, ukochana osoba, a nawet dzieci. To przepis, który na pewno polubicie i będziecie jeszcze nie raz do niego powracać.
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej