Aktualności

Mój przepis na…: Zapiekane filety z indyka po góralsku, odc. 24

Miód, musztarda i idealnie skomponowane przyprawy to przepis na genialną marynatę do drobiowego mięsa. Jeśli stale przyrządzacie kurczaka, warto przełamać rutynę i sięgnąć po inną odmianę drobiu – mianowicie indyka. Odpowiednio zamarynowany i zapieczony z górskim oscypkiem będzie smakował wybitnie. Koniecznie sprawdźcie przepis z programu.

Indyk należy do chudych i czystych mięs i naprawdę warto nim czasem zastąpić popularnego kurczaka. W przyrządzaniu raczej nie sprawia kłopotu, lecz czasami nieodpowiednio potraktowany – bywa zbyt suchy. Tym razem na warsztat wziął go Robert Sowa, a to gwarantuje, że danie na pewno okaże się sukcesem. Smakowita marynata na bazie musztardy i miodu oraz późniejsza obróbka termiczna, czyli zapieczenie go wraz z aromatycznymi soczystymi i pełnymi smaku warzywami oraz oscypkiem zagwarantuje wyjątkowy efekt. Ucieszy się rodzina, przyjaciele, ukochana osoba, a nawet dzieci. To przepis, który na pewno polubicie i będziecie jeszcze nie raz do niego powracać.

Przepis i odcinek na stronie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies