Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejGrochówka to ulubiona zupa, kojarzona z okresem dzieciństwa. Jest syta, aromatyczna i niezwykle pyszna. Jak ją doprawić, aby podkreślić dodatkowo jej charakter? Odpowiedź jest jedna. Zdradza ją Robert Sowa w programie Mój przepis na… .
Polacy mają swoje ulubione dania, którymi chętnie zajadają się na co dzień. Do takich potraw z pewnością można zaliczyć zupę grochową, która jest treściwa i syta, dlatego podana na obiad może zastąpić dwa dania.
Sposobów na jej przygotowanie jest mnóstwo, ale Robert Sowa zdradza swój sekret udanej grochówki. Majeranek – koniecznie dodany na samym końcu jej gotowania nie tylko wzmocni jej smak i aromat, ale też sprawi, że stanie się bardziej wyrazista.
Warto też zadbać o bogactwo warzyw dodanych do grochówki. Nie może w niej zabraknąć natki pietruszki, marchwi, ulubionej kiełbasy, ziemniaków, suszonych pomidorów - koniecznie wrzuconych do zupy wcześniej, aby mogły oddać jej swój przyjemny zapach oraz pokrojonej cebuli. Co zrobić, aby podczas siekania nie szczypała w oczy? Swój sposób na ten problem zdradza Robert Sowa w programie!
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej