Grill pełen smaku – co dobrego wrzucić na ruszt?
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejWeekend, urodziny, imieniny albo czasem zwyczajnie, bez powodu – śledzie są świetną i bardzo zdrową przekąską i dodatkowo bardzo wdzięcznym materiałem kulinarnym. Warto z nimi eksperymentować i próbując różnych połączeń, odnaleźć swoje ulubione smaki.
Śledzie marynować można na bardzo różne sposoby – na słono, cierpko, a nawet słodko, np. z rodzynkami i przyprawami korzennymi. Wszystko zależy od Waszych upodobań i tego, na co akurat macie ochotę. Pewniakiem i prawdziwie polskim smakiem czarować Was będzie dzisiaj Robert Sowa, który solone filety śledziowe poda z uprażonymi na patelni orzechami włoskimi oraz podsmażonymi pieczarkami i cebulą. Sekret tkwi także w doprawieniu – tutaj idealny będzie cząber oraz jeśli ktoś lubi pikantne smaki – chili pieprz cayenne.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Poznaj sprawdzone przepisy na grilla i przygotuj na ruszcie przepyszną karkówkę, kurczaka, kiełbaski, rybę, warzywa lub sery!
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej