Nowa odsłona serwisu Doradcasmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejWeekend, urodziny, imieniny albo czasem zwyczajnie, bez powodu – śledzie są świetną i bardzo zdrową przekąską i dodatkowo bardzo wdzięcznym materiałem kulinarnym. Warto z nimi eksperymentować i próbując różnych połączeń, odnaleźć swoje ulubione smaki.
Śledzie marynować można na bardzo różne sposoby – na słono, cierpko, a nawet słodko, np. z rodzynkami i przyprawami korzennymi. Wszystko zależy od Waszych upodobań i tego, na co akurat macie ochotę. Pewniakiem i prawdziwie polskim smakiem czarować Was będzie dzisiaj Robert Sowa, który solone filety śledziowe poda z uprażonymi na patelni orzechami włoskimi oraz podsmażonymi pieczarkami i cebulą. Sekret tkwi także w doprawieniu – tutaj idealny będzie cząber oraz jeśli ktoś lubi pikantne smaki – chili pieprz cayenne.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Odświeżona szata graficzna, lepsze dostosowanie do użytkowników mobile, nowe funkcje- sprawdź co czeka na Ciebie w nowej wersji serwisu Doradcasmaku.pl!
czytaj więcejPieczenie świątecznych pierniczków to obowiązkowy punkt przedświątecznych przygotowań. Sprawdź co zrobić, aby pierniczki były wyjątkowo smaczne, aromatyczne i piękne!
czytaj więcejJuż 4 września 2023 wystartuje XIX sezon programu kulinarnego "Doradca Smaku". Po latach program ponownie poprowadzi osobowość telewizyjna, francuski restaurator i kucharz Michel Moran.
czytaj więcej