Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejWiosna kapryśnym tempem, ale jednak coraz mocniej wkracza na do naszego krajobrazu. Jest lżej i radośniej, ale czy tak samo jest na naszych talerzach? Dzisiaj Robert Sowa proponuje sałatkę, która składa się z bardzo zdrowych składników, a jednocześnie tak dobranych, by stanowić kompletny sycący, lecz wciąż lekki posiłek.
Sałatkę możemy zjeść w postaci lunchu, obiadu lub kolacji. Aby ją zrobić, nie potrzebujemy wiele czasu. Marynatę przygotowujemy w bardzo łatwy sposób – łącząc z oliwą Przyprawę do mięs, która tworzy udane kompozycje z każdym gatunkiem mięsa. Mix warzywny stworzony ze świeżych i kolorowych sałat, ogórka, pomidorów, czarnych oliwek, cebuli oraz szczypiorku, będzie odciążał i urozmaicał bardziej konkretne elementy dania. Wymieszane i doprawione francuskim sosem sałatkowym warzywa łączymy z wcześniej ugotowaną kaszą jaglaną, a na to układamy upieczone mięso oraz sadzone jajo. Wielopoziomowa przyjemność i zdrowie gwarantowane. Po takim posiłku będziecie czuć się syci, a jednocześnie lekcy i pełni energii do dalszej części dnia.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej