Rusza loteria Prymat “Wygrywaj Smaczniej”! Poznaj zasady, nagrody i wszystkie ważne informacje
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejSałatki są nie tylko lekkie, ale to również samo zdrowie na talerzu. Im mniej przetworzone produkty, tym lepiej, dlatego wszelkiego rodzaju warzywa i owoce w sałatkach mają najwięcej zdrowych składników. Dodatek tłuszczu w sosie sałatkowym pozwoli nam lepiej przyswoić część witamin.
Sałatki mogą być zarówno na ciepło, jak i na zimno. Robert Sowa proponuje sałatkę z jajkiem w koszulce i chrupiącym bekonem. Wbrew pozorom jajko w koszulce nie jest wcale tak trudno przyrządzić. Jajka muszą być zdecydowanie świeże - na pewno bardziej, niż mniej :) Do gotującej się wody wlewamy ocet winny, tak by ją zakwasić i by jajka się ścięły. Jajka gotujemy wolno, tak by nie dopuścić do tego by w wodzie pojawiły się duże bąbelki. Tak ugotowane jajka wyciągamy, uważając by nie ścięły się na twardo.
W misce mieszamy wszystkie składniki sałatki zgodnie z przepisem. Do gruszek dodajemy miód - najlepiej by był to jasny miód, np. wielokwiatowy, lipowy czy akacjowy. W międzyczasie przygotowujemy sos w słoiku, który posłuży za shaker. Wszystkie składniki można w ten sposób bardzo szybko wymieszać. Dodatkowo, tak zapakowany sos można bezpiecznie przynieść np. do pracy.
Do tej sałatki użyliśmy rukoli, natomiast jedną z naszych użytkowniczek nurtuje pytanie jaka sałatka najbardziej pasuje do sałatek. Robert Sowa rekomenduje rukolę do tej sałatki, ale np. do sałatki cesarskiej - sałatę lodową, która z powodzeniem może zastąpić sałatę rzymską.
Już 22 września rusza wielka loteria Prymat z nagrodami, które na pewno Ci się spodobają!
czytaj więcejZobacz, jak wykorzystać marynaty płynne Prymat – zarówno podczas grilla, jak i w codziennym gotowaniu. Podpowiemy Ci, do jakich dań pasują idealnie.
czytaj więcejPrzygotuj sezonowe przetwory z dodatkiem naszej nowości: mieszanki do ogórków konserwowych z curry. To szybki i prosty sposób na wzbogacenie przetworów o nieoczywisty, egzotyczny smak.
czytaj więcej