Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejSałatki są nie tylko lekkie, ale to również samo zdrowie na talerzu. Im mniej przetworzone produkty, tym lepiej, dlatego wszelkiego rodzaju warzywa i owoce w sałatkach mają najwięcej zdrowych składników. Dodatek tłuszczu w sosie sałatkowym pozwoli nam lepiej przyswoić część witamin.
Sałatki mogą być zarówno na ciepło, jak i na zimno. Robert Sowa proponuje sałatkę z jajkiem w koszulce i chrupiącym bekonem. Wbrew pozorom jajko w koszulce nie jest wcale tak trudno przyrządzić. Jajka muszą być zdecydowanie świeże - na pewno bardziej, niż mniej :) Do gotującej się wody wlewamy ocet winny, tak by ją zakwasić i by jajka się ścięły. Jajka gotujemy wolno, tak by nie dopuścić do tego by w wodzie pojawiły się duże bąbelki. Tak ugotowane jajka wyciągamy, uważając by nie ścięły się na twardo.
W misce mieszamy wszystkie składniki sałatki zgodnie z przepisem. Do gruszek dodajemy miód - najlepiej by był to jasny miód, np. wielokwiatowy, lipowy czy akacjowy. W międzyczasie przygotowujemy sos w słoiku, który posłuży za shaker. Wszystkie składniki można w ten sposób bardzo szybko wymieszać. Dodatkowo, tak zapakowany sos można bezpiecznie przynieść np. do pracy.
Do tej sałatki użyliśmy rukoli, natomiast jedną z naszych użytkowniczek nurtuje pytanie jaka sałatka najbardziej pasuje do sałatek. Robert Sowa rekomenduje rukolę do tej sałatki, ale np. do sałatki cesarskiej - sałatę lodową, która z powodzeniem może zastąpić sałatę rzymską.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej