Aktualności

Mój przepis na…: Risotto z cukinią, gruszką i morelami, odc. 20

Gdy nie mamy ochoty lub pomysłu na danie mięsne, możemy pokusić się o przygotowanie kolorowego i smacznego risotto. Tradycyjnie risotto kojarzy się nam z południową częścią Europy, gdzie serwowane jest w wersji wytrawnej. Jednak wybór składników do niego możemy komponować dowolnie i dzisiaj przedstawiamy wersję słodko-wytrawną.

Słodycz suszonych moreli doskonale współgra z gruszką, jędrną cukinią i czerwoną cebulką. Do tego na patelni smażymy ryż tak długo, aż zostanie zeszklony. Całość przyprawiamy bazylią i papryką ostrą – jednak należy pamiętać o tym, aby nie przesadzić z jej ilością. Podając na talerz gotowe danie, możemy  posypać startym parmezanem i udekorować posiekanym tymiankiem.

Smacznego!

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies