Aktualności

Mój przepis na…: Pizza z pieczarkami, salami i serem pleśniowym, odc. 37

Wierzymy, że włoskie, świeże smaki dzięki przepisowi od Roberta Sowy trafią dzisiaj na polskie stoły. Bohaterką jest pizza ze starannie dobranymi dodatkami – papryką, pieczarkami, salami oraz lekko pikantnym i podkręcającym smak serem pleśniowym typu blue. Pizzy nie warto zamawiać do domu – pizzę koniecznie wypiekajmy w domu sami!

Masa radości dla podniebienia to kosztowanie włoskich smaków – soczystych i intensywnych podanych na gorącym chrupiącym cieście delikatnie doprawionym białym pieprzem. Na każdej domowej pizzy po wyjęciu jej z gorącego piekarnika powinna wylądować zwiewna i lekka zielona sałatka. My proponujemy, aby znalazły się w niej: rukola, suszone pomidory, kapary oraz prażone orzeszki piniowe.

Lubicie grube, a może cienkie ciasto? Wszystko zależy od tego, jak cienko je rozwałkujecie.

Jeszcze jedna porada? Pizzę pieczcie w naprawdę wysokiej temperaturze!

Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl

Więcej aktualności

Zarządzaj plikami cookies