Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejPaszteciki z ciasta francuskiego można podać jako przekąskę lub jako dodatek do kremu chrzanowego. W zależności od smaku można przygotować je z połączenia rozmaitych składników. Robert Sowa proponuje wyborną kompozycję grzybów leśnych, pieczarek i cebuli. Sprawdźcie, jak przyrządzić w domu takie pyszności.
Ciasto francuskie w kuchni ma wiele zastosowań. Jednym razem możemy je wykorzystać do słodkich wypieków, innym natomiast do przygotowania wytrawnych przekąsek. Za każdym jednak razem ciasto francuskie potrafi pozytywnie zaskoczyć nasze podniebienie. Wbrew pozorom przygotowanie pasztecików z ciasta francuskiego wcale nie jest pracochłonne. Wybór składników na farsz jest dowolny i w zupełności zależy od naszych smaków i gustów.
Ciekawą propozycją nadzienia jest połączenie grzybów leśnych – podgrzybków z pieczarkami i cebulą. Jest to alternatywa do popularnej kompozycji kapusty kiszonej z grzybami lub mięsa i grzybów. Aby wzmocnić i podkreślić charakter pasztecików, należy je odpowiednio doprawić. Pieprz grubo mielony, sól i lubczyk to trio idealne, które sprawi, że przygotowana przekąska zyska wyrazisty smak.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej